top of page

Loop je ergens tegenaan? Dan is specifieke training op maat van je hond iets voor jullie.

Specifieke training
Hondentraining

“Jij geeft de richting aan, jouw hond het tempo.”

Wat houdt specifieke training in?

Waar het in specifieke training om gaat, is dat je wellicht al eens tegen grenzen aanloopt van je hond zijn kunnen of dat "gewone" training gewoonweg niet werkt voor jullie. 
Vind je hond iets te spannend? Is hij bang van iets? Heeft hij trauma's? Wordt hij snel emotioneel? Deze dingen kunnen zijn leerprocessen in de weg staan en dan moeten we hem helpen. Hierbij werk ik steeds welzijnsgericht en beloningsgericht. In principe is geen uitdaging te veel, zolang deze binnen jullie grenzen valt. Vind je jezelf in één van de aangeboden trainingen, boek dan gerust je sessies. 

Hebben jullie hierbij hulp nodig? Enkele voorbeelden van specifieke hondentraining

Wandelen met je hond, ontspannen wandelen, je hond trekt aan de lijn, alle varianten van wandelen

Autotraining, je hond wil niet in de auto

Benchtraining

Verzorgingsbehandelingen

Geen quick fixes, wel long wins

Ik ben geen hondenschool, maar ken wel de leerprincipes van een hond (en een mens). Je hoeft dus zeker niet te verwachten dat ik "standaard" programmaatjes heb om jouw hond diverse kunstjes te leren. In specifieke training ga ik eerst op zoek naar mogelijke oorzaken van de beperkingen en gaan we samen bekijken hoe we jullie doelen kunnen bereiken. Of, soms, hoe we jullie doelen kunnen bijstellen. We werken namelijk met levende wezens die ook een emotioneel leven hebben en die zelf keuzes kunnen maken. Elke hondentraining wordt dus afgestemd op jouw noden én die van jouw hond.

Geen quick fixes, wel long wins
Hondentraining_ corgi puppy aan de lijn van een vrouw

Verloop van specifieke training

button hondje

Een training bestaat steeds uit meerdere sessies, omdat er teveel info moet gedeeld worden voor 1 sessie.

button hondje

De aangeboden trainingen bestaan altijd uit een basistraject en optionele vervolgsessies, zodat je de juiste start krijgt en de nodige informatie krijgt om zelf aan de slag te kunnen. Als je nood hebt aan méér begeleiding, kan je gerust vervolgsessies boeken.

button hondje

Deze trainingen volgen vaak op een gedragsonderzoek (zie gedragsbegeleiding) maar kunnen eventueel ook los gegeven worden. Hierbij doe ik dan een kortere intake zonder diepgaand onderzoek en gaan we samen aan de slag. 

button hondje

Training gebeurt gedeeltelijk theoretisch, waarbij ik de achtergrond en basisprincipes toelicht. Daarna gaan we samen deze principes praktisch toepassen. 

button hondje

Deze trainingen zijn steeds op jouw maat en hebben altijd als doel het welzijn van jouw hond én jezelf te verhogen en om een ijzersterke relatie te creëren! 

button hondje

Als je twijfelt of dit iets voor jullie is, is een korte telefonische (of via Teams) kennismaking (ca. 15 minuten) altijd mogelijk!

hondenpoten

Heb je specifieke noden? 

Boek dan gerust een kennismaking in zodat we kunnen uitzoeken hoe ik je kan helpen. 

bottom of page